NL Vereniging Parijs

NL Vereniging Parijs De Nederlandse Vereniging voor Parijs en omstreken is een gezelligheidsvereniging voor alle Nederlanders die in Parijs en omgeving wonen of werken - permanent of tijdelijk.
(1)

Zij bestaat al sinds 1903 en is daarmee de oudste Nederlandse Vereniging in Frankrijk. De Ambassadeur is traditiegetrouw beschermheer van onze Vereniging.

Mission: De doelstelling van de Vereniging staat in de statuten omschreven als: “het bevorderen van het onderlinge contact tussen de leden van de Vereniging”, kortom: gezelligheid! Daarom biedt de Vereniging haar leden de gelegenheid elkaar regelmatig te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen door allerlei activiteiten te organiseren op het gebied van cultuur, taal, kunst, sport, wetenschap, wonen in Frankrijk, enz...

Fonctionnement normal

23/10/2020

Proeflezers gevraagd!
Er is de laatste weken een positieve commotie ontstaan rond de historische roman ‘Jeanne’, die einde dit jaar zal verschijnen.
Het boek is het eerste deel van een trilogie en heeft als protagoniste Jeanne Hébuterne, muze van de beroemde schilder Amedeo Modigliani.
De setting is het Parijs van vlak na de Belle Epoque, vooral de jaren 1914-1920.
Sterke vrouwen vormen de basis van elk van de drie boeken.
Ik ben op zoek naar verwoede lezers en lezeressen die het wordingsproces van de roman van nabij kunnen volgen.
Zij krijgen elke week een aantal hoofdstukken opgestuurd en mogen die uiteraard lezen op eigen ritme, en vervolgens al dan niet hun
bedenkingen meedelen.
Dit is al enkele weken gaande en de reacties zijn overweldigend.
Mogelijk voelt u zich aangesproken en wil u deelnemen aan het project?
Of u denkt aan mensen in uw familie en/of kennissen-en vriendenkring. U zou mij er een groot plezier mee doen deze informatie verder de wijde wereld in te sturen. Ik ben ervan overtuigd dat velen een groot plezier zullen puren uit dit project.
Ik hoop op een positief antwoord en indien u vragen heeft wil ik deze met alle plezier beantwoorden.
Een dankbare auteur,
Luc Corremans
[email protected]
0496 86 84

10/10/2020

We hebben een prachtig aanbod binnen gekregen voor lees liefhebbers!! En nu snel de boeken ophalen, voordat het te laat is!

Ik heb een grote doos Nederlandstalige prenten- en kinderboeken, alsmede Taalboeken die gratis af te halen zijn in Parijs centrum.

Geïnteresseerden kunnen mij bereiken via dit e-mail adres
([email protected]) of telefonisch op 06.25.36.45.51.

Ambassade des Pays-Bas en France
05/05/2020

Ambassade des Pays-Bas en France

Aujourd’hui, l’ambassadeur des Pays-Bas 🇳🇱 Pieter de Gooijer offre des bouquets de tulipes 🌷 au personnel soignant de l' Hôpital Necker-Enfants malades, voisin de l'ambassade, “un bijou fleuri [💐] pour vous dire merci!”

Barendsen Les Jumeaux Fleuristes Dolf de Wit en zn

4 mei herdenking – De Nederlandse Vereniging voor Parijs en omstreken
05/05/2020
4 mei herdenking – De Nederlandse Vereniging voor Parijs en omstreken

4 mei herdenking – De Nederlandse Vereniging voor Parijs en omstreken

4 mei herdenking 4 mei, 2020De grote jaarlijkse herdenkingsceremonie op de Nederlandse erebegraafplaats in Orry-la-Ville vond dit jaar niet plaats # COVID19. Het was daarom in een selecte commissie dat de ambassadeur en vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten naar deze begraafplaats in Orry-la...

27/04/2020
RTL Nieuws

RTL Nieuws

“We zouden liever in Maastricht zijn geweest vandaag. Maar het trieste en onvermijdelijke bericht kwam dat het dit jaar niet door kon gaan”, dat zei koning Willem-Alexander in een korte toespraak vanuit Paleis Huis ten Bosch. Hij werd omringd door zijn gezin. De koning stond ook stil bij de zorgprofessionals die vandaag geen Koningsdag kunnen vieren: “We zijn in gedachten bij jullie. Dank voor jullie inzet.”

27/04/2020
NOS

NOS

In het hele land is om 09.45 uur Koningsdag begonnen met het luiden van de kerkklokken, als teken van 'verbinding, verdriet en vreugde'. Daarna werd op veel plekken het Wilhelmus gezongen en gespeeld. → nos.nl/l/2331859

20/04/2020

Bij het cirque d'hiver...

Belangrijke informatie voor ons, Nederlanders, in Frankrijk!
31/03/2020
Brief van ambassadeur Pieter de Gooijer

Belangrijke informatie voor ons, Nederlanders, in Frankrijk!

Nog geen maand geleden had niemand gedacht dat de uitbraak van het Corona-virus COVID-19 ons dagelijkse leven zo drastisch zou veranderen. Werk, school, sociale contacten, sport, thuis- en mantelzorg, alles is anders en we weten niet hoe lang dit nog gaat duren.

Enkele beelden van de nieuwjaarsreceptie
20/01/2020

Enkele beelden van de nieuwjaarsreceptie

Ook dit jaar kunt u een jaarabonnement verkrijgen (ingaande op de datum van inschrijving) voor het Louvre nemen via onze...
17/12/2019
Amis du louvre

Ook dit jaar kunt u een jaarabonnement verkrijgen (ingaande op de datum van inschrijving) voor het Louvre nemen via onze vereniging of uw jaarabonnement verlengen. Er geldt dan een groepskorting van € 10 op de standaardtarieven van Les Amis du Louvre. Met een abonnement van Amis du Louvre kunt u onder meer een jaar lang naar binnen via een speciale ingang, waarmee u wachtrijen vermijdt.

Lidmaatschap 2020 « Les Amis du Louvre »Ook dit jaar kunt u een jaarabonnement verkrijgen (ingaande op de datum van inschrijving) voor het Louvre nemen via onze vereniging of uw jaarabonnement verlengen. Er geldt dan een groepskorting van € 10 op de standaardtarieven van Les Amis du Louvre. Met ...

Op zondag 1 december komt theoloog-theatermaker Kees Posthumus naar de ERN . Hij zal dan de voorstelling ‘ Dwars door de...
25/11/2019
Kees Posthumus – Kees Posthumus Vertelt

Op zondag 1 december komt theoloog-theatermaker Kees Posthumus naar de ERN . Hij zal dan de voorstelling ‘ Dwars door de Bijbel’ spelen.

De voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. In opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland speelt hij vanaf september 2019 een nieuwe voorstelling: Dwars door de Bijbel! Tientallen bekende en onbekende verhalen uit Oude en Nieuwe Testament zijn samengebracht in een wervelend reisverhaal. Alle liefdes uit de Bijbel, de verloren zoon heen en terug, profeten met hun ongemakkelijke boodschap, Jona in een liedje; in ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel. Jong en ouder : van harte welkom!
https://www.keesposthumus.nl/

Oude verhalen vroom & vrolijk opnieuw verteld in kroegen en kerken.Kees Posthumus is verhalenverteller, kerkjournalist en dagvoorzitter.

Lees de laatste Onder Onshttps://www.nlvp.fr/wp-content/uploads/2019/11/Onder-Ons-november-2019.pdf
18/11/2019
www.nlvp.fr

Lees de laatste Onder Ons

https://www.nlvp.fr/wp-content/uploads/2019/11/Onder-Ons-november-2019.pdf

31/10/2019

Vacature Consulair Medewerker ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Parijs (35 uur per week)
De Consulaire Afdeling van de Nederlandse ambassade in Parijs is op zoek naar een Consulair Medewerker.
Functieomschrijving
De medewerker is lid van het team Operationeel Management (OM) dat consulaire, administratieve en ondersteunende werkzaamheden verricht voor de Nederlandse ambassade in Parijs en onder leiding staat van de Operationeel Manager.

De Consulair Medewerker is primair belast met werkzaamheden op het gebied van (onderdelen van) de consulaire dienstverlening en het leveren van logistiek- administratieve ondersteuning.
De dagelijkse aansturing van de consulaire afdeling wordt verzorgd door de Coördinator Consulaire Afdeling. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de Operationeel Manager. De medewerker voert taken uit op het gebied van zowel frontoffice werkzaamheden als consulaire bijstand, waaronder gedetineerdenbezoeken aan Nederlanders in detentie in Frankrijk. Regelmatige dienstreizen binnen Frankrijk zijn onderdeel van de functie i.v.m. gedetineerdenbezoek, bezoek met het mobiel aanvraagstation voor reisdocumenten etc.

Van de medewerker wordt verwacht op de diverse (consulaire) werkterreinen flexibel inzetbaar te zijn, verantwoordelijkheid te nemen, goed samen te werken en te communiceren.

Taken
1. Frontoffice taken
• Het in behandeling nemen van aanvragen voor de afgifte van reisdocumenten en visa, consulaire verklaringen, nationaliteitsverzoeken, DIGID etc., het toetsen van de diverse bescheiden, het invoeren van de aanvragen in de diverse geautomatiseerde systemen en het uitreiken van aangemaakte reisdocumenten en visa;
• Het mondeling en schriftelijk verstrekken van (achtergrond)informatie, richtlijnen en adviezen m.b.t. bovengenoemde werkzaamheden.


2. Midoffice taken
• Verzending en ontvangst van documenten,
• Het uitvoeren van inburgerings- en naturalisatietoetsen, werkzaamheden m.b.t. DNA onderzoek etc.
• Het uitvoeren van overige (consulaire en/of administratieve) werkzaamheden op verzoek van de Senior Medewerker Consulaire Zaken of de Operationeel Manager, zoals het beantwoorden van correspondentie, het archiveren van stukken, bezoeken afleggen in Frankrijk met het Mobiel Aanvraagstation voor reisdocumenten, verkiezingswerkzaamheden e.d.

3. Consulair Maatschappelijke dienstverlening
• Het uitvoeren van werkzaamheden die verband houden met gedetineerdenbegeleiding
• Hulp aan (in nood geraakte) Nederlanders
• Hulp bij calamiteiten, crises en evenementen
• Het signaleren van mediagevoelige zaken en tendensen
• Overige werkzaamheden op instructie van de operationeel manager of coördinator consulaire afdeling.

Team waarin gewerkt wordt
De ambassade vertegenwoordigt de Nederlandse regering in Frankrijk op tal van gebieden: economie, cultuur, landbouw, justitie, etc. Daarnaast zijn in het pand ook de permanente vertegenwoordigingen bij de internationale organisaties OESO en de UNESCO gehuisvest. De post Parijs telt circa 70 medewerkers, waaronder vertegenwoordigers van meerdere Haagse departementen en een wisselend aantal stagiairs. De post heeft clusters op het gebied van o.a. politiek en veiligheid, economie, landbouw en innovatie, cultuur en communicatie, defensie en consulaire en algemene zaken. Frankrijk kent een gemeenschap van naar schatting 60.000 Nederlanders, die in de vakantieperiodes aanzienlijk toeneemt.

De afdeling operationeel management bestaat momenteel uit 21 medewerkers onder leiding van een uitgezonden Operationeel Manager. Het consulaire deel van de afdeling bestaat uit acht (deels parttime) medewerkers in lokale dienst waaronder de Coördinator Consulaire Afdeling. De afdeling is vanwege de publieke (consulaire) functie mede gezichtsbepalend voor het werk van de Ambassade.

Waar zijn we naar op zoek?
De gezochte medewerker (m/v) is een teamspeler, stressbestendig, proactief, flexibel, communicatief vaardig, klantgericht, enthousiast, discreet, kan makkelijk schakelen en is in staat zijn werk met grote mate van zelfstandigheid te vervullen. De medewerker heeft goede contactuele eigenschappen en heeft behalve een goede organisatie sensitiviteit, een goede dosis relativeringsvermogen, tevens goede administratieve vaardigheden in zijn of haar bagage. Daarnaast is discretie een vereiste binnen de functie.

Daarnaast gelden de volgende functievereisten :

• MBO werk- en denkniveau
• Enige ervaring gewenst op administratief gebied en bij voorkeur ook consulair gebied
• In staat tot initiatief en pro-actief meedenken en samenwerken in teamverband
• Goede contactuele en communicatieve vaardigheden
• Ruime kennis van de Nederlandse, Franse en Engelse taal in woord en geschrift.

Naast deze functie-specifieke competenties gelden de volgende specifieke vaardigheden:
• Flexibiliteit
• Samenwerken
• Klantgerichtheid
• Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
• Stressbestendigheid
• Initiatief
Wat bieden wij?
De ambassade biedt een contract voor de duur van 1 jaar, met een proeftijd van twee maanden. Het bruto salaris ligt tussen de 33.800 euro en 40.000 euro bruto per jaar (incl. 13e maand), afhankelijk van de reeds verworven werkervaring.

Heeft u belangstelling?
Stuur uw motivatiebrief en CV uiterlijk 15 november 2019 naar [email protected].

1 December: SINTERKLAASFEEST op de Boot ‘River’s King’!Zondag 1 december van 13.30 tot 16.30 uurworden alle kinderen tus...
31/10/2019
Sinterklaas 2019

1 December: SINTERKLAASFEEST op de Boot ‘River’s King’!

Zondag 1 december van 13.30 tot 16.30 uur
worden alle kinderen tussen 1 en 12 jaar op deze mooie boot verwacht om de Sint met liedjes te ontvangen
Datum en tijdstip: Zondag 1 december 2019 van 13:30 – 16:30 uur
Zaal open vanaf 13:00 uur
Adres: River’s King
Op niveau 4 Quai Saint Bernard 75005 Paris
Tegenover Jardin des Plantes
Hoe er te komen: Bus: 24, 57, 63, 89, 91, Jardin des Plantes
Metro: 5, 10, Austerlitz
RER-C, Austerlitz
Parkeren: Parking (280 Plaatsen): Gare d’Austerlitz arrivée ou départ

SINTERKLAAS EN ZIJN PIETEN komen weer en nu met de boot!
Dit feest is voor kinderen van 1 t/m 12 jaar.
We beginnen met een goochelaar/tovenaar voorstelling, die heel magisch gaat worden!
Daarna zingen we met zijn allen enkele liedjes om de Sint en zijn Pieten welkom te heten.
De Sint gaat dan op zijn mooi versierde stoel zitten en de eerste van de drie groepen
kinderen (rood, blauw, of groen), mag naar de Sint toe gaan. Dan kan je met hem praten, een
liedje zingen en je tekening geven!
Je kan een foto maken van de Sint en de Pieten met jou erbij.
En: misschien geeft de Hoofdpiet je ook nog een cadeau!
Er zal te snoepen zijn (driemaal raden wat, jawel, pepernoten, strooigoed!)

Je kunt een sandwich kopen, iets te drinken en er zijn natuurlijk ook banketstaven te koop.
Wil je meehelpen met dit feest van 10 tot 18 uur? Graag! We hebben altijd hulp nodig, email
dan aan [email protected]
Inschrijven:
De inschrijving gaat als volgt:
● Het inschrijfformulierop de Hello Asso site https://www.helloasso.com/associations/union-neerlandaise-pour-paris-et-ses-environs/evenements/sinterklaas-2019 volledig
invullen, vergeet niet de leeftijd van uw kind te vermelden!

Rondleiding Collectie Frits LugtMaak kennis met één van de belangrijkste privéverzamelingen oude kunst van de Fondation ...
05/10/2019
Fondation Custodia

Rondleiding Collectie Frits Lugt
Maak kennis met één van de belangrijkste privéverzamelingen oude kunst van de Fondation Custodia in Parijs.

Op zaterdag 16 november 2019 organiseren wij voor onze leden en eventuele introducé(e)s een bezoek aan de Fondation Custodia. Deze stichting is opgericht door expert en verzamelaar van oude kunst Frits Lugt, en is beheerder van zijn nalatenschap, bestaande uit een unieke verzameling oude kunst: tekeningen, gravures, schilderijen, brieven en manuscripten, oude boeken en miniatuur portretten, van Hollandse en Vlaamse meesters maar ook Italiaanse en Franse kunstenaars, vanaf de 15e eeuw tot begin 19e eeuw. De collectie is één van de belangrijkste privéverzamelingen oude kunst. Een groot deel hiervan is slechts toegankelijk op afspraak, onder andere vanwege de kwetsbaarheid van de werken, maar in de salons van het statige 18e eeuwse “Hôtel Turgot”, waar de Fondation Custodia is gevestigd (evenals het Atelier Néerlandais), zijn toch vele belangrijke werken te bewonderen. Onze Nederlandse gids Marijke Bertrand zal ons daarbij rondleiden en met een geanimeerde toelichting ons meenemen in de kunstwereld van Frits Lugt.

Frederik (Frits) Lugt, geboren in Amsterdam in 1884 en overleden in Parijs in 1970 was een Nederlandse kunstverzamelaar en grondlegger van de Fondation Custodia en het Institut Néerlandais in Parijs.
Frits Lugt interesseerde zich al vroeg voor de kunst, met name voor de werken van Rembrandt van Rijn, waarover hij een uitgebreid literatuur samenstelde.
In de periode 1901-1915 werkte hij bij het beroemde veilinghuis Frederik Muller, waar hij in 1911 ook vennoot werd. In 1915 verliet hij echter het veilinghuis en concentreerde zich vooral op het aanleggen van een eigen verzameling. In 1921 verscheen van zijn hand een standaardwerk: Les marques de collections de dessins et d'estampes waarin merken van verzamelaars en hun biografieën worden beschreven. In 1922 kreeg hij de opdracht van de Franse minister van Schone Kunsten tot het maken van een inventaris van alle tekeningen uit de Noordelijke scholen in grote Parijse instellingen; dit resulteerde in het negendelige werk Inventaire général des dessins dans les collections publiques de France, verschenen tussen 1927 en 1968.
In 1931 overleed zijn schoonvader, die een aanzienlijk vermogen naliet. Daarna vestigde hij zich met zijn gezin in Parijs. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het gezin Lugt in Zwitserland, later in de Verenigde Staten. Na de oorlog bleek een deel van de collectie door de Duitse bezetter te zijn ontvreemd. Hierdoor aangezet bracht hij in 1947 zijn hele collectie onder in de Fondation Custodia, een stichting volgens Zwitsers recht. In 1956 kocht hij twee panden in de Rue de Lille Parijs: hij bracht er zijn kunstcollectie onder in het achttiende-eeuwse Hôtel Turgot. Het pas opgerichte Institut Néerlandais werd gevestigd in het pand aan de straatkant.
Sinds het overlijden van Frits Lugt in 1970 beheert de Fondation Custodia de collectie. De Fondation Custodia organiseerde in het verleden vele tentoonstellingen met onder andere werken uit de eigen collectie in het Institut Néerlandais. Eind 2013 sloot het Institut Néerlandais, na besluit van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de subsidie stop te zetten. (Bron: Wikipedia)

Vandaag de dag zijn in de twee statige 18e eeuwse panden, Hôtel Turgot en Hôtel Lévis-Mirepoix, behalve de Fondation Custodia, eveneens het “Atelier Néerlandais” en de “Terra Foundation for American Art” gevestigd. De Fondation Custodia beheert hier de Collectie Frits Lugt en zorgt tevens voor wetenschappelijk onderzoek, de uitgave van publicaties en organiseert een aantal malen per jaar tentoonstellingen van werken uit eigen bezit of uit andere gerenommeerde collecties.( zie ook: www.fondationcustodia.fr)

Het adres van de Fondation Custodia is : 121, Rue de Lille, 75007 Paris.
Metro 12, Assemblée Nationale.

Onze rondleiding zal om 11 uur beginnen en duurt tot ongeveer 12:30 uur.
Gezien de relatief kleine vertrekken in het Hôtel Turgot, kunnen er maximaal 15 personen deelnemen. Grote tassen, paraplu’s en rugzakken e.d. moet men daarom ook in de garderobe laten. De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen.

In het Atelier Néerlandais vindt op het moment van ons bezoek een vierdaagse expositie van drie Nederlandse artiesten: Jos Verheugen (beeldend kunstenaar), Brigitte Spiegeler (poétesse en fotografe) en Roeland Verhallen (fotograaf) plaats.
Op voorstel van de organisator, kunnen wij aansluitend aan ons bezoek aan de Fondation Custodia tevens deze expositie in het Atelier Néerlandais bewonderen. De artiesten zullen aanwezig zijn om ons rond te leiden. Een mooie gelegenheid om de klassieke kunst van Frits Lugt te combineren met hedendaagse kunst.
Misschien heeft een aantal deelnemers zin om na afloop gezamenlijk te lunchen in de buurt.

De kosten voor deelname zijn voor NLVP-leden € 8,-- en voor niet-leden € 14,--

U kunt zich opgeven en betalen via deze link https://www.helloasso.com/associations/nederlandse-vereniging-voor-parijs-en-omstreken-nlvp/evenements/rondleiding-collectie-frits-lugt

Eventueel kunt u zich ook opgeven door overmaking van het bedrag op de rekening van Union Néerlandaise pour Paris et ses environs: IBAN-FR36 2004 1000 0102 8599 5V02 058 – BIC: PSSTFRPPPAR, onder vermelding van “Wandeling Egypte in Parijs”. In dit geval tevens aanmelding per email aan [email protected], met vermelding van de namen van de deelnemende personen wel/niet lid.

Na betaling ontvangt u een bevestiging en een telefoonnummer van de organisator.

Let op! Het maximum aantal deelnemers is 15, dus wacht niet tot het laatste moment.

Contactpersoon: René van de Poel, [email protected]

Un impressionniste néerlandais Willem Bastiaan Tholen (1860-1931) du 21 septembre au 15 décembre 2019 Œuvres sur papier Palézieux (1919-2012) du 21 septembre au 15 décembre 2019 Lettre d’information n° 12 (septembre 2019) Acquisition Lettre inédite de Goya Informations pratiques Conditions ...

Adresse

Paris

Informations générales

De jaarlijkse contributie voor jongeren tot 25 jaar is slechts 26 euro, voor alleenstaanden 38 euro, en voor gezinnen 49 euro. Word nu lid: http://www.nlvp.fr/?page_id=116

Notifications

Soyez le premier à savoir et laissez-nous vous envoyer un courriel lorsque NL Vereniging Parijs publie des nouvelles et des promotions. Votre adresse e-mail ne sera pas utilisée à d'autres fins, et vous pouvez vous désabonner à tout moment.

Contacter L'entreprise

Envoyer un message à NL Vereniging Parijs:

Vidéos

De Nederlandse vereniging voor Parijs

De Nederlandse Vereniging voor Parijs en omgeving is er voor alle Nederlanders die hier wonen of werken - permanent of tijdelijk! De leden van de vereniging kunnen aan al onze activiteiten deelnemen. Dit is dan wel gratis of tegen een gereduceerd tarief. Leden ontvangen ook vier keer per jaar ons informatieblad Onder Ons. Hierin vindt u gezellig leesvoer, en informatie over onze activiteiten. En wij onderhouden deze website.

Vele handen maken licht werk, dus mocht u actief willen worden in de vereniging of heeft u ideeën voor activiteiten? Of heeft u eerst nog vragen voordat u lid wordt? Neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden.

De jaarlijkse contributie is voor jongeren tot 25 jaar slechts 20 euro, voor alleenstaanden 35 euro, en voor gezinnen, paren en andere adresdelers 45 euro.

https://www.nlvp.fr/wordt-lid/

événements/lieux á proximité


Autres Évènement à Paris

Voir Toutes

Commentaires

Sinterklaasfeest Zondag 1 December 2019 Van 13.30u tot 16.00u Sinterklaas staat al te trappelen om af te reizen naar Parijs ! Zijn boot ‘Rivers King’ zal klaarliggen op 1 december aan de kade tegenover 4, Quai Saint Bernard in het 5e arrondissement tegenover Jardin des Plantes. Voor dit festijn hebben we veel hulp nodig ! Stuur een email naar [email protected] als je kunt helpen die zondag 1 December van 10 tot 18 uur.
Dutch Style zoekt verkoopsters voor Maison & Objet Parijs! Dutch Style B.V. is een importeur en groothandel in woningdecoratie en accessoires. Voor de beurs Maison & Objet, dé toonaangevende decoratieshow in Parijs voor interieurontwerp en lifestyle, zijn wij op zoek naar een vlotte verkoopster. Je werkt 4 dagen in onze grote stand, waar je op een gedreven manier ons assortiment verkoopt aan de bezoekers. • Engels sprekend • Representatief en service gericht • 6 t/m 9 september van 10.00 – 17.00 • Leuke verdiensten Onze collectie laat zich het beste omschrijven als klassiek, met een passie voor traditie en met een geheel eigen karakter. Wij vervaardigen niet alleen producten met de barokstijl, maar ook vintage en brocante gerelateerde interieur artikelen. Twee keer per jaar wordt de collectie naar eigen idee en ontwerp vernieuwd en uitgebreid. Door middel van het bezoeken van antiekmarkten en winkeltjes in binnen- en buitenland, worden wij geïnspireerd tot het creëren van nieuwe producten. De mix van Franse charme en Oosters vakmanschap geeft de romantische collectie haar typische Engelse sfeer en uitstraling. Ben je geïnteresseerd? Stuur een e-mail met je CV en je motivatie naar: [email protected]. We horen graag van je!
Hou jij ook zo van de Franse taal en cultuur? Dan zoek ik jou! https://buas.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5dxtJEf56JFYOAR Ik doe een onderzoek voor de Alliance Française Pays-Bas. De Alliance Française verzorgt wereldwijd Franse taalcursussen en culturele activiteiten, met in Nederland een netwerk van 34 vestigingen. Om het aanbod beter af te stemmen op de wensen van bestaande en nieuwe doelgroepen is de Alliance Française benieuwd naar jouw mening. Heb jij dus interesse om Franse taal en/of cultuur (beter) te leren? Dan zou je mij heel erg helpen door de enquête in te vullen. Het duurt ongeveer 10 minuten, en met je deelname maak je kans op leuke prijzen! De volgende prijzen zullen worden verloot: - weekend of midweek voor twee incl. ontbijt in de chambres d’hôtes van Domaine Pernot - ticket voor de Second Home Beurs in de Jaarbeurs - ticket voor een Franse film bij Chassé Cinema of Filmhuis de Keizer - boek ‘Wonen en kopen in Frankrijk’ (t.w.v. €22,95) van uitgeverij Guide Lines Alvast bedankt voor je deelname!
Hallo allemaal
Ho Ho Ho Nederlanders in Parijs! Het Nederlandse Kerstbal komt steeds dichterbij! Op 19 December is het al zo ver, in niets minder dan Les Nautes! De kaartjes zijn nu nog €10,-, over een week (na 16 december) gaat de prijs omhoog naar €15,-. Wees er dus snel bij! Vind meer info op de event-pagina: https://www.facebook.com/events/1484341098366973/ Koop je kaartje in deze link: https://yurplan.com/event/Nederlands-e-Kerstbal-2018/34927?from=facebook&fbclid=IwAR06RxqwV41qOmnfJmyzQmjAPsDoY_ezykd9lp581ZE4P1bhO9tm84rhkjY
Het is weer Sinterklaastijd: een tip voor een gratis cadeautje! Ken je www.nubeterfrans.nl al? Dé gratis website om je Franse woordenschat, grammatica en kennis van land en volk te vergroten. Abonneer je gratis, kies een niveau dat bij je past en zie meteen na het invullen van de (meerkeuze-)opgaven je resultaat! Bijna 30.000 deelnemers gingen je voor! Ken je de website al? Geef hem dan gratis weg, bijvoorbeeld aan je partner of aan die ene collega die dringend zijn/haar kennis van het Frans moet opfrissen! www.nubeterfrans.nl
Bonjour chers et chères en besten, Herman van Veen geeft twee voorstellingen in Parijs. Op 29 en 30 juni. Ik nodig jullie graag uit. Zie de nieuwsbrief. Reserveer per email naar [email protected] o.v.m. 'de la part de F. Steenbrink'. Het wordt een fantastische voorstelling in de grote zaal van het Théâtre du Gymnase. Bd. Bonne Nouvelle.
Urgent Je cherche un traducteur FR/NL ou du moins, une personne bilingue (ayant un statut d'indépendant) pour une demi journée de travail sur Paris le 18 ou 19 janvier. C'est payé 60€ HT. Merci de me contacter au plus vite.
URGENT Je cherche un traducteur FR/NL (ou du moins, une personne bilingue, ayant un statut d'indépendant) pour une demi journée de travail le 18 ou 19 janvier prochain. Forfait 60€. Merci de me contacter en privé
Hallo, doet iemand aan Sinterklaas bezoek in Parijs? Ik zou het zo leuk vinden voor mijn dochtertje! (met roetveegpieten natuurlijk!)